Hozzávalók:
- 15 g útifű maghéj
- 2 dl víz
- 6 tojás
- 2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál eritrit
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 100 g őrölt mandula
- 40 g őrölt szezámmag (vagy szezámliszt)
- 30 g őrölt kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
Elkészités
- Az útifűmaghéjat keverd el a vízzel, hagyd állni pár percig, amíg megszívja magát.
- Verd fel a tojasokat a sóval, eritrittel (illetve egyéb izles szerinti ízesítőkkel pl.: köménymag, vagy ha szereted az olasz ízeket, akkor thetsz bele oreganót, bazsalikomot stb.) majd keverd hozzá a mandulalisztet, a kókuszlisztet, és a szezámmaglisztet.
- Legvégül a szódabikarbónát is keverd bele.
- Egy gyümölcskenyér formába tegyél sütőpapírt és öntsd bele a tésztát. Ha van szilikon sütőformád, akkor nem kell sütőpapírt használnod.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütöd. Tűpróbával ellenőrizd!
6. Ha már nem hagy nyomot a tűn és latható "kérge" van, kiveheted a sütőből és a formából is. Rácsra
helyezve hagyd teljesen kihűlni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése