2014. május 2., péntek

Kenyér


Hozzávalók:

  • 15 g útifű maghéj 
  • 2 dl víz
  • 6 tojás
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál eritrit
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 100 g őrölt mandula
  • 40 g őrölt szezámmag (vagy szezámliszt)
  • 30 g őrölt kókuszreszelék (vagy kókuszliszt)
Elkészités
  1. Az útifűmaghéjat keverd el a vízzel, hagyd állni pár percig, amíg megszívja magát. 
  2. Verd fel a tojasokat a sóval, eritrittel (illetve egyéb izles szerinti ízesítőkkel pl.: köménymag, vagy ha szereted az olasz ízeket, akkor thetsz bele oreganót, bazsalikomot stb.) majd keverd hozzá a mandulalisztet, a kókuszlisztet, és a szezámmaglisztet.
  3. Legvégül a szódabikarbónát is keverd bele.
  4. Egy gyümölcskenyér formába tegyél sütőpapírt és öntsd bele a tésztát. Ha van szilikon sütőformád, akkor nem kell sütőpapírt használnod.

5. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütöd. Tűpróbával ellenőrizd!
6. Ha már nem hagy nyomot a tűn és latható "kérge" van, kiveheted a sütőből és a formából is. Rácsra          
    helyezve hagyd teljesen kihűlni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése