Na ez sem a bonyolult receptek közé tartozik, viszont felejthetetlen ízélményt ad! A puha fűszerekkel átitatott hús, a rezgős-ragadós "háj" és a ropogós bőr egyvelege. Uh, éhesen nem kellene recepteket írni....
A képen látható darab, nem az én művem, drága sógornőm követte el a merényletet a család ellen. Egyszerűen nem lehet abbahagyni, amíg rosszul nem leszel, ez pedig salátával azért lényegesen tovább tart, mint a régi idők krumplipüréjével!
A lényeg, hogy bőrős malacból nem lehet sokat sütni, ez a fogalom nem létezik:)
És jöjjön az egyszerű de nagyszerű recept!
Hozzávalók:
bőrös malac szeletek
só, bors, mustár, esetlegesen majoranna
Köret
szabadon választott saláta:)
Elkészítés
Fogod a húst besózod, beborsozod, megkened mustárral mindkét oldalát - és megszórod majorannával -, majd szépen lerakod egymás mellé egy megfelelő méretű tepsibe. Lehetnek szűken, mivel sütés közben úgyis kisebbek lesznek egy picit.
Önts rájuk 2dl vizet, mehet rá az alufólia, amennyire csak tudod légmentesen.
Süsd 190 fokon ameddig meg nem puhul (egy óráig nyugodtan egyedül hagyhatod, annyi biztos kell neki) utána érdemes időnként ellenőrizni.
Ha már elég puha, akkor le a fóliával, és jöhet a pirítás része: süsd, ameddig el nem éred a képen látható színt, és állagot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése