Isteni!
Hozzávalók
egy nagy csirkemell
egy fej főzőhagyma (lehet más hagyma is)
egy doboz champion gomba (lehet más gomba is)
kókuszzsír
kókusztejszín (kb. 0,5 dl)
citromlé (nem feltétlenül fontos)
2-3 teáskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbér (lehet több is, ha bírod a csípőset)
só, bors
víz
Köret hozzávalók
zeller
kókuszzsír
só
Elkészítés
- Kókuszzsíron lepirítod a hagymát, és "fehérre" sütöd a kis kockára vágott húst.
- Meghinted a kurkumával, gyömbérrel, sóval, borssal. Keversz párat rajta, majd mielőtt a fűszerek "égni" kezdenének ráöntesz kb. 1 bögre vizet.
- Fedő alatt főzöd közepes "lángon", amíg a hús teljesen át nem párolódik, illetve átitatódik a fűszerekkel.
- Ekkor jöhet bele a csíkokra vágott gomba, majd a kókusztejszín, és egy kis citromlé.
- Pár perc alatt összefőzöd/párolod fedő alatt.
- A vizet közben pótolhatod, ha szükséges. A végeredmény nálam egy jó szaftos állag.
Köret elkészítés
- Sütőt 220 fokra melegíted.
- A zellert megpucolod és hasáb formára vágod.
- A hasábokat tepsiben sütőpapíron, egy kis kókuszzsírral megkenve sütöd.
- Elején, közepén, vagy végén sózod.
- Ízlés szerinti mértékben sütöd! Nálam ez a majdnem szenes állapot, de elég addig várnod, amíg megpuhul!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése