2014. május 13., kedd

Indiai gombás csirke, hasábzellerrel

Isteni!

Hozzávalók
egy nagy csirkemell
egy fej főzőhagyma (lehet más hagyma is)
egy doboz champion gomba (lehet más gomba is)
kókuszzsír
kókusztejszín (kb. 0,5 dl)
citromlé (nem feltétlenül fontos)
2-3 teáskanál kurkuma
1 teáskanál gyömbér (lehet több is, ha bírod a csípőset)
só, bors
víz

Köret hozzávalók
zeller 
kókuszzsír

Elkészítés
  1. Kókuszzsíron lepirítod a hagymát, és "fehérre" sütöd a kis kockára vágott húst. 
  2. Meghinted a kurkumával, gyömbérrel, sóval, borssal. Keversz párat rajta, majd mielőtt a fűszerek "égni" kezdenének ráöntesz kb. 1 bögre vizet. 
  3. Fedő alatt főzöd közepes "lángon", amíg a hús teljesen át nem párolódik, illetve átitatódik a fűszerekkel.
  4. Ekkor jöhet bele a csíkokra vágott gomba, majd a kókusztejszín, és egy kis citromlé.
  5. Pár perc alatt összefőzöd/párolod fedő alatt.
  6. A vizet közben pótolhatod, ha szükséges. A végeredmény nálam egy jó szaftos állag.


Köret elkészítés
  1. Sütőt 220 fokra melegíted.
  2. A zellert megpucolod és hasáb formára vágod.
  3. A hasábokat tepsiben sütőpapíron, egy kis kókuszzsírral megkenve sütöd.
  4. Elején, közepén, vagy végén sózod.
  5. Ízlés szerinti mértékben sütöd! Nálam ez a majdnem szenes állapot, de elég addig várnod, amíg megpuhul!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése