Bacon! Bacon! Bacon!
Unokahúgomtól lestem el ezt a receptet! Igen, rá lehet dobni a tányérra egy-két szelet sült bacont, mellécsapni egy-két tükörtojást, de egy ilyen kosárka látványára, és persze a fűszeres gomba illatára ébredni kora reggel, felejthetetlen élmény!
Hozzávalók (4 kosárhoz):
- muffin sütőforma
- 16 szelet bacon
- 1 bögre gomba
- 1 fej hagyma (nekem a főzőhagyma a favorit:)
- 4 tojás
- só,bors,petrezselyem
- kókuszzsír vagy olívaolaj
Elkészítés:
- Vágd a hagymát apró kockára, a gombát pedig csinos kis szeletekre, ha nem volt már eleve szeletelt ;)
- Egy kis olíva olajon, vagy kókuszzsíron, vagy kacsazsíron...:) pirítsd le őket. Fűszerezd ízlésed szerint. Mivel könnyű reggelire vágytam nem vetettem be intenzív fűszerezést, csak sót, borsot, és petrezselymet szórtam rá! DE! Nyugodtan kísérletezhetsz kedved szerint! Ha kész, tedd félre!
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra légkeveréses üzemmódban.
- Kend ki pici olajjal, vagy zsírral vékonyan a formákat és egy kicsit mellette is, hogy a kilógó bacon ne süljön rá nagyon! Ezután béleld ki baconnel a formákat a képen látható módon. Én egy picit megkurtítottam a bacon hosszát, hogy ne lógjon nagyon túl, kb. 1/4-ét vágtam le. (ezeket sem dobtam ki persze!:) kis serpenyőben megsütöttem baconchips-nek :) ).
- Süsd elő a bacon kosarakat kb. 8 percig.
- Kanalazd bele az előzőleg megpirított fűszeres gombát és hagymát! kb. félig! Vigyázz, hogy elég hely maradjon a tojásnak. Jöhet is a tojás!
- És mehet is vissza a sütőbe! Körülbelül 10 perc és kész!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése