2014. július 21., hétfő

Rakott padlizsán



Hozzávalók:
1 nagy csomag Bacon
3 padlizsán
2 cukkini
2 fej főzőhagyma
2 fej lilahagyma
6-8 koktélparadicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olíva olaj vagy kókuszzsír, vagy kacsazsír…
½  bögre napraforgó mag
só, bors

Elkészítés
  • 1 dl olajba keverd el a préselt vagy reszelt fokhagymát.
  • Ecsetelj be egy kevés olajjal egy nagyobb tepsit, majd béleld ki bacon-el a képen látható módon.  
         
  • Majd jöhet egy sor padlizsán és cukkini. Kend meg őket az előre elkészített fokhagymás olajjal, majd szórd meg sóval-borssal ízlés szerint. Jöhet rá a fehér és a lilahagyma. (érdemes a hagymák rászórása előtt ecsetelni és fűszerezni, sokkal könnyebb)

  • Jöhet a következő sor padlizsán és cukkini. Majd az ecsetelés, majd a só-bors. Végül a hagyma. Addig ismételj, míg a végére nem érsz!
  • Ha elfogyott a padlizsán/cukkini/ hagyma, akkor jöhet a tetejére a megmaradt bacon, ami számomra a paleo varázsszere – nincs olyan étel amit ne lehetne ehetővé tenni egy kis baconnel! (na jó kis túlzással, de mégis….)
  • Majd jöhet a koktélparadicsom is, ami ugyan nem felel meg a szigorú paleolit étrendnek, ezért aki azt követi ki is hagyhatja, de a „megengedők” nyugodtan használhatják. 
  • Mehet is a sütőbe. Takarás nélkül, 250˚C-on légkeveréses üzemmódon.  Az utolsó 10 percre szórd rá a tetejére a napraforgó magot is, hogy az is szépen megpiruljon.
  • Kb. egy óra és kész, de sütőtől is függ. Nálam néhány dolog „megpirult” a tetején, na de ettől még ellenállhatatlanabb az egész. A bacon chips a tetején valami mennyei. Magában is szuper, de kevert friss salival szeretem a legjobban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése