Hozzávalók:
1 nagy csomag Bacon
3 padlizsán
2 cukkini
2 fej főzőhagyma
2 fej lilahagyma
6-8 koktélparadicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl olíva olaj vagy kókuszzsír, vagy kacsazsír…
½ bögre napraforgó
mag
só, bors
Elkészítés
- 1 dl olajba keverd el a préselt vagy reszelt fokhagymát.
- Ecsetelj be egy kevés olajjal
egy nagyobb tepsit, majd béleld ki bacon-el a képen látható módon.
- Majd jöhet egy sor padlizsán
és cukkini. Kend meg őket az előre elkészített fokhagymás olajjal, majd szórd
meg sóval-borssal ízlés szerint. Jöhet rá a fehér és a lilahagyma. (érdemes a
hagymák rászórása előtt ecsetelni és fűszerezni, sokkal könnyebb)
- Jöhet a következő sor padlizsán és cukkini. Majd az ecsetelés, majd a só-bors. Végül a hagyma. Addig ismételj, míg a végére nem érsz!
- Ha elfogyott a padlizsán/cukkini/ hagyma, akkor jöhet a tetejére a megmaradt bacon, ami számomra a paleo varázsszere – nincs olyan étel amit ne lehetne ehetővé tenni egy kis baconnel! (na jó kis túlzással, de mégis….)
- Majd jöhet a koktélparadicsom is, ami ugyan nem felel meg a szigorú paleolit étrendnek, ezért aki azt követi ki is hagyhatja, de a „megengedők” nyugodtan használhatják.
- Mehet is a sütőbe. Takarás nélkül, 250˚C-on légkeveréses üzemmódon. Az utolsó 10 percre szórd rá a tetejére a napraforgó magot is, hogy az is szépen megpiruljon.
- Kb. egy óra és kész, de
sütőtől is függ. Nálam néhány dolog „megpirult” a tetején, na de ettől még
ellenállhatatlanabb az egész. A bacon chips a tetején valami mennyei. Magában is szuper, de kevert friss salival szeretem a legjobban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése