2014. július 21., hétfő

Rebarbarás almakrém mandulás csíkokkal




Nyári hűsítő savanykás desszert. Ismét egy egyszerű és gyors recept!

Hozzávalók:

Krémhez
  • 1/3 rebarbara - 2/3 alma (lehet 1/2-1/2 is)
  • Eritrit ízlés szerint.
  • Én 700g rebarbarát kaptam ajándékba, így ehhez mérten majd másfél kg édes almát tettem hozzá.

Tésztához
  • 300 g mandulaliszt, vagy őrölt mandula
  • 150 g eritrit
  • 60 g kókuszliszt
  • 60 g kókuszzsír
  • 3 tojás
Elkészítés:

Krém:

  • Megtisztítod a rebarbarát (lehúzod a külső hártyavékony héját. Majd apró kis kockákra vágod. Az almát is megpucolod, és kicsi kockákra vágod. 
  • Egy lábasban, fedő alatt párolod őket amíg megpuhul és kissé szottyos állagú nem lesz.
  • Ekkor tedd bele - ha szükséges - az eritritet, vagy az általad használt paleonak megfelelő édesítőt. 
  • Majd turmixold krémes állagúra, és már mehet is a hűtőbe!

Tészta: 
  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  • Kiméred egy tálba a mandulalisztet, a kókuszlisztet. 
  • A tojások sárgáját felvered egy kézi mixerrel, majd sorban hozzákevered az eritritet, a kókuszzsírt, majd a liszteket.
  • Végül a tojások fehérjét is felvered kemény habbá, és finoman hozzákevered a masszádhoz.
  • Bélelj ki egy tepsit sütőpapíron és terítsd szét rajta a masszádat. 0,5-1 cm magasra (vagy inkább laposra:)
  • Trükk: két sütőlap között könnyebb elteríteni az ilyen típusú ragadós masszákat! Természetesen a felső nyújtáshoz használt sütőpapírt el kell távolítani nyújtás után!
  • Süsd 15-20 percig. Akkor jó, ha szép aranybarna a végeredmény!
  • Miután kihűlt, vágd 1-2 cm széles csíkokra. Ezeket szúrd bele az edényekbe/poharakba öntött hideg krémbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése