Nyári hűsítő savanykás desszert. Ismét egy egyszerű és gyors recept!
Hozzávalók:
Krémhez
- 1/3 rebarbara - 2/3 alma (lehet 1/2-1/2 is)
- Eritrit ízlés szerint.
- Én 700g rebarbarát kaptam ajándékba, így ehhez mérten majd másfél kg édes almát tettem hozzá.
Tésztához
- 300 g mandulaliszt, vagy őrölt mandula
- 150 g eritrit
- 60 g kókuszliszt
- 60 g kókuszzsír
- 3 tojás
Krém:
- Megtisztítod a rebarbarát (lehúzod a külső hártyavékony héját. Majd apró kis kockákra vágod. Az almát is megpucolod, és kicsi kockákra vágod.
- Egy lábasban, fedő alatt párolod őket amíg megpuhul és kissé szottyos állagú nem lesz.
- Ekkor tedd bele - ha szükséges - az eritritet, vagy az általad használt paleonak megfelelő édesítőt.
- Majd turmixold krémes állagúra, és már mehet is a hűtőbe!
Tészta:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Kiméred egy tálba a mandulalisztet, a kókuszlisztet.
- A tojások sárgáját felvered egy kézi mixerrel, majd sorban hozzákevered az eritritet, a kókuszzsírt, majd a liszteket.
- Végül a tojások fehérjét is felvered kemény habbá, és finoman hozzákevered a masszádhoz.
- Bélelj ki egy tepsit sütőpapíron és terítsd szét rajta a masszádat. 0,5-1 cm magasra (vagy inkább laposra:)
- Trükk: két sütőlap között könnyebb elteríteni az ilyen típusú ragadós masszákat! Természetesen a felső nyújtáshoz használt sütőpapírt el kell távolítani nyújtás után!
- Süsd 15-20 percig. Akkor jó, ha szép aranybarna a végeredmény!
- Miután kihűlt, vágd 1-2 cm széles csíkokra. Ezeket szúrd bele az edényekbe/poharakba öntött hideg krémbe!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése