2014. június 25., szerda

Sós magos rúd

Csokoládé és kávé mániás vagyok, aki kicsit is ismer, az ezt tudja rólam!
Azt már kevesebben, hogy két csoki közé viszont feltétlenül szükséges ennem egy kis sósat is....:))

Ez a kis sós magos rúd receptet Mezei Elmira Paleolit finomságok gyerekeknek című könyvéből vadásztam, és nagyon bevált minden változtatás nélkül:)

Hozzávalók:
  • 100 g őrölt mandula
  • 100 g őrölt kesudió
  • 100 g szezámliszt
  • 2 tojás
  • 50 g kókusz/kacsa/libazsír
  • szóráshoz magok (szezám, napraforgó, mák, kömény stb. - szabadon választott!), és nagy szemű tengeri só

A hozzávalókat masszává gyúrod. 4-5 mm-es lappá simítod, és vékony csíkokra vágod. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, és ropogósra sütöd, 180 fokon.

A massza elég ragacsos, és vékonyra nyújtott állapotában igen nehezen transzportálható a lapról a tepsibe. Szóval íme a trükk:)
A masszát eleve a tepsibe tett papírra nyújtom ki (ha nagyon-nagyon ragad, akkor két sütőpapír között nyújtsd. Majd szórd meg a magokkal, és vágd vékony csíkokra (pizzavágóval a legegyszerűbb), és hosszú egyenes késsel, vagy lapáttal told egymástól kis távolságra. Ez így kicsit egyszerűbb volt, mint a csíkokat rakosgatni:)

A képen látható koktél receptjéért kattints ide: Paleo Cointreaupolitan!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése