Azt már kevesebben, hogy két csoki közé viszont feltétlenül szükséges ennem egy kis sósat is....:))
Ez a kis sós magos rúd receptet Mezei Elmira Paleolit finomságok gyerekeknek című könyvéből vadásztam, és nagyon bevált minden változtatás nélkül:)
Hozzávalók:
- 100 g őrölt mandula
- 100 g őrölt kesudió
- 100 g szezámliszt
- 2 tojás
- 50 g kókusz/kacsa/libazsír
- só
- szóráshoz magok (szezám, napraforgó, mák, kömény stb. - szabadon választott!), és nagy szemű tengeri só
A hozzávalókat masszává gyúrod. 4-5 mm-es lappá simítod, és vékony csíkokra vágod. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszed, és ropogósra sütöd, 180 fokon.
A massza elég ragacsos, és vékonyra nyújtott állapotában igen nehezen transzportálható a lapról a tepsibe. Szóval íme a trükk:)
A masszát eleve a tepsibe tett papírra nyújtom ki (ha nagyon-nagyon ragad, akkor két sütőpapír között nyújtsd. Majd szórd meg a magokkal, és vágd vékony csíkokra (pizzavágóval a legegyszerűbb), és hosszú egyenes késsel, vagy lapáttal told egymástól kis távolságra. Ez így kicsit egyszerűbb volt, mint a csíkokat rakosgatni:)
A képen látható koktél receptjéért kattints ide: Paleo Cointreaupolitan!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése