Visszaidézi gyerekkorom kókuszcsókját, és legalább olyan édes! ;) Viszont jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és nincs benne egy gramm gabonaliszt, és kristálycukor sem!
Hozzávalók:
- 1/2 bögre xilit vagy eritrit
- 3 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre kókusztej
- 3 evőkanál citromlé
- 1 bögre őrölt mandula
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 4 tojásfehérje
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Melegítsd a sütőt 180 fokra!
- Egy nagy tálban keverd össze a xilitet (én megolvasztottam, úgy jobban elkeverhető a masszában), a kókuszreszeléket, a kókusztejet, a citromlevet, a mandulalisztet, és a vanília kivonatot!
- Egy másik tálba verd fel a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá!
- Óvatos, de határozott mozdulatokkal dolgozd bele a habot a kókuszreszelékes masszába!
- Töltsd habzsákba és nyomj sütőpapírra kb. 3 cm átmérőjű kupacokat. (Használhatsz macaron sütő szilikon lapot, és akkor nem kell a méreten aggódnod!)
- Süsd őket 15-20 percig légkeveréses üzemmódon! A színén látni fogod, amikor már kész.
- Melegen még nehezen kezelhető, picit ragad, és hajlamos a szétesésre, de hagyd egy kicsit kihűlni a lapon, majd óvatosan válaszd le őket, és irány a hűtő! Igen! Jól látod a hűtő! Bár melegen sem rossz, nálam csak a fele jutott el a hűtőig:) Viszont jót tesz neki a hideg! Érdemes kivárni azt a röpke 20 percet!
Fenti mennyiségből két macaron sütőlapnyi azaz 70 db 3,5 cm átmérőjű puszedli készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése