2014. július 25., péntek

Kókusz puszedli



Visszaidézi gyerekkorom kókuszcsókját, és legalább olyan édes! ;) Viszont jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, és nincs benne egy gramm gabonaliszt, és kristálycukor sem!

Hozzávalók:
  • 1/2 bögre xilit vagy eritrit
  • 3 bögre kókuszreszelék
  • 1/2 bögre kókusztej
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 bögre őrölt mandula
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet só
Elkészítés:
  • Melegítsd a sütőt 180 fokra!
  • Egy nagy tálban keverd össze a xilitet (én megolvasztottam, úgy jobban elkeverhető a masszában), a kókuszreszeléket, a kókusztejet, a citromlevet, a mandulalisztet, és a vanília kivonatot!
  • Egy másik tálba verd fel a tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá!
  • Óvatos, de határozott mozdulatokkal dolgozd bele a habot a kókuszreszelékes masszába!
  • Töltsd habzsákba és nyomj sütőpapírra kb. 3 cm átmérőjű kupacokat. (Használhatsz macaron sütő szilikon lapot, és akkor nem kell a méreten aggódnod!)
  • Süsd őket 15-20 percig légkeveréses üzemmódon! A színén látni fogod, amikor már kész. 
  • Melegen még nehezen kezelhető, picit ragad, és hajlamos a szétesésre, de hagyd egy kicsit kihűlni a lapon, majd óvatosan válaszd le őket, és irány a hűtő! Igen! Jól látod a hűtő! Bár melegen sem rossz, nálam csak a fele jutott el a hűtőig:) Viszont jót tesz neki a hideg! Érdemes kivárni azt a röpke  20 percet!
Fenti mennyiségből két macaron sütőlapnyi azaz 70 db 3,5 cm átmérőjű puszedli készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése