2014. június 25., szerda

Zöldség boglya fűszeres csirkemellel

Ebben a bejegyzésben a hangsúly a köreten van! Félelmetesen finom! Nem lehet abbahagyni!
Isteni ebéd vagy vacsora, de a köret magában akár esti filmezéshez ideális chips helyettesítő!

Hozzávalók:

Csirkemell (mennyiség igény szerint)
Fűszerek a csirkéhez ízlés szerint. (A képen lévő csirkemell fele mustáros borsos, a másik keleti fűszerezésű.)
Sárgarépa, gyökér (ebből nem lehet eleget csinálni, és rendesen veszít is a mennyiségből mire kisül) javaslom próbáld először 1-1 kg-val.

A csirkemell sütését ugyancsak odabíznám, hiszen mindenkinek megvan erre a jól bevált receptje. Én zacskóban szeretem sütni, mert ott jól átitatódik a fűszerekkel, nem szárad ki, és még szépen meg is pirul!

A köret elkészítése sem bonyolult de egy kicsit időigényes:)
Megpucolod a répát és a gyökeret, majd julienne-re (nagyon vékony csíkokra) vágod. Megoldható késsel is, de nagyban leegyszerűsíthető a dolog ha van kéznél egy julienne vágód. Nekem egy Joseph Joseph a segítségem, mint ez itt a képen:


A julienne-re vágott zöldséget bő forró kókuszzsírban kisütöd. Majd megszórod sóval! Ropogós sós és nagyon finom!

A végeredmény így néz ki (csirkével körítve:)):




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése