2014. június 25., szerda

Datolyás avokádós csokitorta

Gyors, egyszerű, egészséges, és nagyon csokis! Kell ennél több?
Jah, és még sütni sem kell!:) nem csak a paleo, de a vega, és nyers konyha kedvelői is fogyaszthatják:)

Ami fontos! Legyen egy atombiztos késes darálód otthon! A mandula-datolya darálás megviselheti a gyengébb robotokat!

A receptet több helyen több változatban is megtalálhatod a neten, nekem az alábbi arányokkal jön be!

Hozzávalók

Alaphoz:
  • 200 g mandula
  • 150 g datolya (természetesen a natur, nem a cukorszirupban úszó változat)
  • egy csipet só

Krémhez:
  • 2 nagy vagy 3 kicsi érett avokádó
  • 50 g kókuszzsír
  • 50 g eritrit (ezzel a mennyiséggel kellően édes, de nem ragad össze a szád tőle!:) ízlés szerint lehet több is!
  • 70 g holland kakaópor
  • vanília opcionális (lehet 1 rúd kikapart magja, vagy vanília kivonat)

Az alaphoz szükséges mandulát megdarálod, majd fokozatosan hozzáadagolod a datolyát is! Addig daráld, amíg már kezd egy kicsit összeállni. Nem lesz krémes, de még tészta állagú sem. Olyan darabos-morzsás jellegű lesz. 

A ragacsos morzsát nyomkodd (döngöld:) bele egy kapcsos tortaformába (az enyém 22 cm-es formában készült) amit előzőleg kibéleltél sütőpapírral (alul és az oldalán is). 
Tedd be  a fagyasztóba amíg elkészíted a krémet.

A kikapart avokádó "húst" tedd a darálóba a többi hozzávalóval együtt. Pürésítsd krémesre, és már kenheted is az alap tetejére. Mehet vissza a hűtőbe. 1-2 óra múlva már elég dermedt a krém ahhoz, hogy szépen szeletelhesd!

Az enyém rusztikus lett, mert nem szeretek pepecselni a krém simára kenésével:)


Most épp nincs negyven fok odakint, de igen jól esik így is a hideg csokiscsokiscsokis süti!
Elég jól néz ki, nem?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése