Gyors, egyszerű, egészséges, és nagyon csokis! Kell ennél több?
Jah, és még sütni sem kell!:) nem csak a paleo, de a vega, és nyers konyha kedvelői is fogyaszthatják:)
Ami fontos! Legyen egy atombiztos késes darálód otthon! A mandula-datolya darálás megviselheti a gyengébb robotokat!
A receptet több helyen több változatban is megtalálhatod a neten, nekem az alábbi arányokkal jön be!
Hozzávalók
Alaphoz:
- 200 g mandula
- 150 g datolya (természetesen a natur, nem a cukorszirupban úszó változat)
- egy csipet só
Krémhez:
- 2 nagy vagy 3 kicsi érett avokádó
- 50 g kókuszzsír
- 50 g eritrit (ezzel a mennyiséggel kellően édes, de nem ragad össze a szád tőle!:) ízlés szerint lehet több is!
- 70 g holland kakaópor
- vanília opcionális (lehet 1 rúd kikapart magja, vagy vanília kivonat)
Az alaphoz szükséges mandulát megdarálod, majd fokozatosan hozzáadagolod a datolyát is! Addig daráld, amíg már kezd egy kicsit összeállni. Nem lesz krémes, de még tészta állagú sem. Olyan darabos-morzsás jellegű lesz.
A ragacsos morzsát nyomkodd (döngöld:) bele egy kapcsos tortaformába (az enyém 22 cm-es formában készült) amit előzőleg kibéleltél sütőpapírral (alul és az oldalán is).
Tedd be a fagyasztóba amíg elkészíted a krémet.
A kikapart avokádó "húst" tedd a darálóba a többi hozzávalóval együtt. Pürésítsd krémesre, és már kenheted is az alap tetejére. Mehet vissza a hűtőbe. 1-2 óra múlva már elég dermedt a krém ahhoz, hogy szépen szeletelhesd!
Az enyém rusztikus lett, mert nem szeretek pepecselni a krém simára kenésével:)
Most épp nincs negyven fok odakint, de igen jól esik így is a hideg csokiscsokiscsokis süti!
Elég jól néz ki, nem?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése