2014. június 25., szerda

Csirke gyros sült zeller/répa hasábbal



Újabb gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora, vagy ebéd ötlet.
Így lassan fél év paleo életvitel után megállapíthatom, hogy a konyhában töltött idő a paleo receptek esetén sokkal kevesebb, mint prepaleo koromban a hagyományos receptek esetén.

Hozzávalók:
  • Csirkemell igény szerint 
  • Gyros fűszer (én a Nagycsarnok melletti Ázsia Bt.-ben szerzem be a legtöbb fűszereimet, fűszerkeverékeimet)
  • olíva olaj

  • 2-3 nagy zeller
  • 3-4 sárgarépa
  • kókuszzsír
  • só 
  • főző hagyma
Elkészítés:
  1. A csirkemellet apró kockákra vágod, majd egy nagy tálban összedolgozod egy kis olívaolajjal és a fűszerrel.
  2. Hagyod egy kicsit állni (az sem baj, ha ezt már előző este megteszed, de nem feltétlenül szükséges).
  3. A répát és a zellert meghámozod, és hasábformára szeleteled.
  4. A zöldség hasábokat sütőpapírral bélelt tepsibe halmozod.
  5. Megolvasztott kókuszzsírral megecseteled, megsózod, és 180-200 fokon megsütöd. 
  6. A husit wokban vagy serpenyőben lepirítod fehérre, majd egy bögrényi vízzel felöntve fedő alatt párolod, amíg teljesen puha nem lesz. Utána fedő nélkül pirosra lesütöd. Azért arra figyelj, hogy maradjon rajta egy kis olajos szaft.
  7. A husi és a zöldséghasábok mellé tegyél még a tányérra főzőhagymát vastagabb szálakra szeletelve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése