A receptem forrása: Paprika Magazin – Kárai Dávid receptje
A fenti receptet paleosítottam, és isteni finom jégkrémeket
készítettem! A gyerekek és a felnőttek is imádták!
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej
- 4 szál mentalevél
- 1 lime reszelt héja
- 1 közepes ananász
- 4 evőkanál eritrit
Elkészítés:
- Tedd fel a kókusztejet melegedni
egy kis lábasba. Ne forrald fel!! Ha eléred a forrás előtti utolsó pillanatot,
húzd le a „tűz”-ről, és reszeld bele a lime héját, majd keverd bele az
eritritet is. Tedd bele a mentaleveleket és nagyon alacsony fokozaton kicsit
főzd össze az ízeket. Ez kb. 5 perc. Majd tedd félre hűlni.
- A megpucolt ananászt turmixold sima állagúra. Majd csavard bele a lime levét. Ha túl savanyú az ízlésednek, tegyél bele eritritet (vagy egyéb általad kedvelt paleonak megfelelő édesítőt). Én kihagytam az édesítést, szeretem az ananász savanykás fanyar ízét. Gyerekkoromban soha nem tudtam megenni a mai napig is kapható cukorszirupos konzerv változatot. Nem is szerettem az ananászt, amíg egyszer nem vettem rá magam, hogy megkóstoljam az eredeti gyümölcsöt :)
- Töltsd meg az ananászpürével a
fagyikészítő formákat úgy 2/3-ig. Tedd be a fagyasztóba, amíg elkészül a
„fehér” krém, illetve eléggé megdermed ahhoz, hogy ne keveredjenek majd össze.
- Szűrd le a mentás-lime-os kókusztejet, és hűtsd le.
- A jól megdermedt ananászos részre töltsd rá a jól kihűlt
kókusztejes részt, majd szúrd bele a pálcikás részt, és mehet a fagyasztóba.
2-3 óra múlva már fogyasztható is!
Az általam használt fagyikészítő formákból (bambini típusú,
itt megnézheted: bambini fagyikészítő forma) fél perc tenyérben
melengetés után könnyedén kicsúszik az isteni és egészséges jégkrém.
A fenti mennyiséghez 12 db ekkora méretű formára van szükség,
mivel nekem csak hat darab van, így a megmaradt alapanyagot hűtőbe tettem, és
amikor elfogyott az első adag betöltöttem a másodikat. Egyszerűbb, ha elegendő
formád van, szóval rajta vagyok a második adag forma beszerzésén:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése