3 evőkanál darált lenmag
3 evőkanál darált szezámmag
1 evőkanál darált napraforgó
1 evőkanál darált tökmag (ettől zöldül;)
2 egész tojás
só
őrölt kömény
1 evőkanál olvasztott kacsa- vagy sertészsír
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
A recept forrása: Tóth Betty SFGI. instruktor Hard Core Gym
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
Kikevered a két tojást, majd hozzákevered a darált lenmagot, szezámmagot, napraforgót és tökmagot. Hozzákevered a sót, köményt, és az evőkaná zsírt. A jól elkevert massza közepen kialakítasz egy kis krátert:), beleszórod a szódabikarbónát, és ráöntöd a citromlevet. Megvárod míg jól kipezseg, majd ezt is alaposan belekevered a masszába.
A kész masszát egy kizsírozott szilikon formába teszed. A tetejére szórhatsz magokat.
180 fokon 20-30 percig sütöd sütőben, vagy 3,5 percig mikróban legmagasabb fokozaton.
Ez a mennyiség egy minicipó elkészítéséhez elegendő! Egy szilikon őzgerinc forma megtöltéséhez 3-szoros mennyiség szükséges! Nagyon laktató, így vékony szelet is bőven elegendő, így ha csak egyedül eszed, az alapmennyiség is elegendő 2-3 napig!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése