2014. április 11., péntek

Holland csoki

Csoki nélkül nem lehet élni, gondolom ezzel az állítással nem vagyok egyedül. Mehet a kenyér, a cukor, a tészta. Nem okozott kisebb traumát sem. A tej is helyettesíthető, még ha borzalmasan nehéz is az elején..... A csoki viszont tabu! Nem lehet holmi helyettesítővel beérni!!!


Ez a recept mindent visz! Ez paleoéletem megmentője, minden túlzás nélkül!

Kb. 10 perc mixelés, adagolás, még egyszer ennyi idő hűtés, és kész a büntetlenül fogyasztható "édességvágyölő"!


Hozzávalók:

0,5 bögre kókuszzsír
0,5 bögre holland kakaó (ragaszkodj a minőséghez!)
0,5 bögre kókusztejszín (cocomas kiváló! Kókusztej is lehet, csak akkor hamarabb olvad!)
0,5 bögre paleo édesítő (én eritrtholt használok)


Kókuszzsírt felmelegíted, ebben oldod az édesítésre használt anyagot, bármi is legyen az. Az eritrit sajnos nem olvad fel teljesen, de nekem tetszik a végeredményben az a kis ropogás. Pont olyan, mint gyerekkorunkban a robbanós cukorka:)



Majd hozzákevered a kakaóport, és legvégén a kókusztejszínt. A tejszín ne legyen túl hideg, mert megdermeszti a kókuszzsírt, és nehezebb lesz formaba önteni művedet!



A kész masszát szilikon formákba öntöd, és mehet a hűtőbe! (Ez a mennyiség nekem két tartót tölt meg. )



Amint megkeményedett, már eheted is:)


Én így "üresen" szeretem, de tehetsz bele mandula/mogyoró/dió darabkákat, vagy bármi egyéb paleo "tölteléket".







YUMMY:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése