2014. április 14., hétfő

Tepsis zöldséges tarja

Szuper gyors (ami a konyhai előkészületeket illeti), egyszerű és igen kevés időn kívül, igen kevés eszközt igényel!

Hozzávalók:
10 szelet tarja
3 padlizsán
2 cukkini
2 fej főzőhagyma

só, bors
mustár
majoranna

A tarja szeleteket besózod, bekened mustárral, alaposan mindkét oldalon, majd jöhet a bors, és a morzsolt majoránna (a mi konyhánkban ez elengedhetetlen, minimum 4-5 zacskónak lenni kell belőle). Isteni ízt ad a sülteknek a mustár-majoránna kombináció!

A befűszerezett szeleteket lefekteted a tepsibe, és elkezded ráhalmozni a karikára vágott padlizsánt és cukkinit, és a nagy szálakra vágott hagymát. Egy dl vizet önthetsz alá, bár a zöldségekből kisülő lé is elegendő lehet, hogy ne égjen le. A tepsit letakarod alufóliával és mehet a sütőbe 220˚C-ra. Hagyd egy óráig párologni/sülni, majd szurkáld meg a tarjákat, hogy elég puhák e.



Ha nem akkor süsd tovább. Amint a tarják elég puhák, leveheted az alufóliát, és tedd vissza a sütőbe, és kicsit pirítsd meg a zöldségeket a tetején (kb. 10 perc).

Elképesztően finom:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése