Hozzávalók:
- 50 g mandulaliszt
- 50 g kókuszliszt
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- 6 tojás
- 130 g eritrit
- 80 g kókuszzsír
- 1 csipet só
- 2 evőkanál kókusztej
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
- A tojás sárgáját, a zsírt, a sót,a vanília kivonatot és az eritritet keverd habosra egy nagy tálban!
- Majd keverd hozzá a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a kókusztejet, a citromlevet, és a szódabikarbonát! (Én ezt is kézimixerrel csináltam.)
- Egy külön tálban verd fel a fehérjét kemény habbá!
- Keverd a habot finom mozdulatokkal a kókuszlisztes masszához!
- Végül keverd hozzá az apróra zúzott csokit is!
- Sütőpírral bélelt tepsiben (én 21x28 cm nagyságú tepsibe öntöttem) süsd 30 percig 180 fokon. (Tűpróbaval ellenőrizd, hogy elég volt e a 30 perc!)
Rém egyszerű és nagyon finom! Már az áfonyás változatát (csokit cseréld aszalt áfonyára) is kipróbáltam, de annyira gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fényképezni! Legközelebb elkapom a pillanatot, és becsatolom ide arról is a képet!
Recept forrása: Gabi :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése