2014. október 23., csütörtök

Kókuszos-csokis süti



Hozzávalók:
  • 50 g mandulaliszt
  • 50 g kókuszliszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 6 tojás
  • 130 g eritrit
  • 80 g kókuszzsír
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál kókusztej
  • ½ citrom leve
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1 tábla étcsokoládé 

Elkészítés:
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra!
  2. A tojás sárgáját, a zsírt, a sót,a vanília kivonatot és az eritritet keverd habosra egy nagy tálban!
  3. Majd keverd hozzá a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a kókusztejet,  a citromlevet, és a szódabikarbonát! (Én ezt is kézimixerrel csináltam.)
  4. Egy külön tálban verd fel a fehérjét kemény habbá!
  5. Keverd a habot finom mozdulatokkal a kókuszlisztes masszához!
  6. Végül keverd hozzá az apróra zúzott csokit is!
  7. Sütőpírral bélelt tepsiben (én 21x28 cm nagyságú tepsibe öntöttem) süsd 30 percig 180 fokon. (Tűpróbaval ellenőrizd, hogy elég volt e a 30 perc!)
Rém egyszerű és nagyon finom! Már az áfonyás változatát (csokit cseréld aszalt áfonyára) is kipróbáltam, de annyira gyorsan elfogyott, hogy nem volt időm fényképezni! Legközelebb elkapom a pillanatot, és becsatolom ide arról is a képet!



Recept forrása: Gabi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése