2014. október 22., szerda

Csípős tonhal korong



Hozzávalók
  • 4 x 80 g Rio Mare (lehet más fajta tonhal is, de nekem eddig még egyik sem ízlett)
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • 3 evőkanál petrezselyem 
  • 1 és 1/2 bögre édesburgonya
  • 2 teáskanál citromlé
  • 2 tojás
  • 1/2 mokkáskanál chili cayenne őrölt
  • bors, só ízlés szerint

Elkészítés
  1. Melegítsd a sütőt 180 fokra!
  2. Kend ki kókuszzsírral a muffin formát!
  3. Az édesburgonyát főzd meg és törd össze!
  4. Szűrd le a tonhalat, majd tedd egy nagy tálba!
  5. Tedd hozzá az apró kockára vágott hagymát, a durvára vágott (vagy csak tépett) petrezselymet, a főtt/tört burgonyát, a citromlevet, a tojásokat, a chilit, és a többi fűszert!
  6. Keverd össze az egészet egy jó kis masszává.
  7. Majd töltsd be a kikent muffin formába, úgy, hogy a forma 1/3-ig érjen a massza! 
  8. Süsd kb. 25 percig! (Ellenőrizd fogpiszkálóval! ha már nem ragad, KÉSZ!)
  9. Gyönyörűen kiemelhető a formából!

Eredeti recept: Nom Nom Paleo - Spicy Tuna Cakes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése